Regeneracja rozpuszczalnika podczas ekstrakcji związków białkowych
Marka:
BTS EngineeringUlubione
Porównanie
Produkty z tej samej kategorii




Niniejsze ogłoszenie / reklama jest zaproszeniem do zawarcia umowy i nie stanowi oferty w myśl. art. 66, par. 1 Kodeksu Cywilnego
Dane techniczne Regeneracja rozpuszczalnika podczas ekstrakcji związków białkowych
Producent | BTS Engineering |
Rodzaj | Serwis |
Opis Regeneracja rozpuszczalnika podczas ekstrakcji związków białkowych
Pektyna - substancja rozpuszczalna w wodzie zawarta w soku komórkowym owoców i warzyw. Posiada ważne właściwości biologiczne. Zawiera wolne grupy hydrokarboksylowe kwasu galakturonowego, które są w stanie wiązać metale ciężkie w nierozpuszczalne kompleksy, a następnie wydalać je z organizmu człowieka. Służy do produkcji dżemów, marmolad, pastylek, przetworów, marmolad, a także do zwiększania lepkości soków.
Podczas przetwarzania jabłek do soku z wytłoczynami dostaje się wiele składników odżywczych. 20% wytłoków jest przetwarzanych na pektyny. Wytłoki są kruszone i przenoszone do ekstraktora. Substancje rozpuszczalne ekstrahuje się w ekstraktorze gorącą wodą zakwaszoną kwasem siarkowym. Po oddzieleniu frakcję stałą prasuje się, a frakcję płynną traktuje preparatami enzymatycznymi. Następnie otrzymany roztwór pektyny strąca się 95% alkoholem etylowym zakwaszonym kwasem solnym. Utworzony osad pektyny odsącza się, suszy i kruszy. Przefiltrowany roztwór etanolu jest odzyskiwany do ponownego użycia.
Regeneracja rozpuszczalnika podczas ekstrakcji związków białkowych opinię

Pomoc w doborze
+48 22 390 63 48
Dział sprzedaży
W przypadku jakichkolwiek pytań podczas składania zamówienia, prosimy o kontakt pod wskazanym numerem telefonu.
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze