Modernizacja projektu i inżynieria DDGS
Marka:
BTS EngineeringCechy charakterystyczne
Producent:
Rodzaj:
Serwis
Wydajność, litr/dzień:
5000–100000
Zużycie gorącej pary, kg/litr (6 barów):
2,5 – 4,0
Zużycie energii elektrycznej, kW/litr:
0,5
Woda artezyjska, m3/litr:
0,002
Zużycie wody obiegowej, m3/litr (na wyjściu z chłodni kominowej 20˚C):
0,2
Zobacz wszystkie
Kategorie
Ulubione
Porównanie
Produkty z tej samej kategorii




Niniejsze ogłoszenie / reklama jest zaproszeniem do zawarcia umowy i nie stanowi oferty w myśl. art. 66, par. 1 Kodeksu Cywilnego
Dane techniczne Modernizacja projektu i inżynieria DDGS
Producent | BTS Engineering |
Rodzaj | Serwis |
Wydajność, litr/dzień | 5000–100000 |
Zużycie gorącej pary, kg/litr (6 barów) | 2,5 – 4,0 |
Zużycie energii elektrycznej, kW/litr | 0,5 |
Woda artezyjska, m3/litr | 0,002 |
Zużycie wody obiegowej, m3/litr (na wyjściu z chłodni kominowej 20˚C) | 0,2 |
Zużycie paliw kopalnych, nm3/litr (na przykładzie gazu ziemnego) | 0,2 – 0,32 |
Surowe | zboża, melasa, strumień |
Przetwarzanie poalkoholowe bardowie | Tak |
Obecność ACS TP | Tak |
Opis Modernizacja projektu i inżynieria DDGS
Aby w pełni wykorzystać wywar melasowy jako paszę o wysokiej wartości odżywczej, proponuje się jej wielostopniowe przetwarzanie w celu uzyskania całej linii produktów towarowych wykorzystywanych jako pasze dla zwierząt gospodarskich i Dodatki do pasz skoncentrowanych.
Ponadto wdrożenie proponowanej technologii pozwala na powrót do produkcji fazy ciekłej Bardowie i wody resztkowej, co znacznie zmniejsza pobieranie świeżej wody artezyjskiej na potrzeby technologiczne. Ponadto równolegle rozwiązuje się problem środowiskowy-ochronę gleb, wód powierzchniowych i gruntowych przed zanieczyszczeniem produktami rozpadu bardów, co ma miejsce w przypadku standardowej obecnie metody usuwania bardów po alkoholu-jej wytrzymywania w przechowywanie wywary melasowy
Proponowana technologia recyklingu jest następująca.
Wywar melasowy z oddziału 06 jest chłodzona w wymiennikach ciepła z odzyskiem ciepła, ogrzewając Media technologiczne i półprodukty, a następnie wchodzi do dekanterów, gdzie jest podzielona na frakcję stałą – ciasto (40% absolutnie stałych substancji) i ciecz - fugat (5% absolutnie stałych substancji). Ciasto może być uwalniane jako produkt towarowy, ale jego suszenie jest bardziej skuteczne w celu uzyskania koncentratu białkowo-witaminowego. Fugat w celu poprawy jego jakości jako produktu towarowego zagęszcza się na instalacji mikrofiltracji, aż do uzyskania kolejnego produktu towarowego-koncentratu(22 ... 25% absolutnie stałych substancji). Możliwe jest wdrożenie koncentratu jako niezależnego produktu towarowego, ale w celu poprawy właściwości odżywczych koncentratu białkowo-witaminowego, koncentrat miesza się z ciastem i suszy.
Odpady z zagęszczania fugatu-permeat (1,0 ... 1,5% absolutnie stałych substancji) po skorygowaniu jego składu fizykochemicznego wraca do oddziału 03, w którym służy do przygotowania ugniatania.
Modernizacja projektu i inżynieria DDGS opinię

Pomoc w doborze
+48 22 390 63 48
Dział sprzedaży
W przypadku jakichkolwiek pytań podczas składania zamówienia, prosimy o kontakt pod wskazanym numerem telefonu.
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze