COLOMBO prasa filtracyjna 12-ramowa
Marka:
ROVER POMPECechy charakterystyczne
Producent:
Wydajność, m3/godz:
0.5
Seria pomp:
COLOMBO
Kraj pochodzenia:
Włochy
Moc, kW:
0,37
Zasilanie:
1х220 V, 50 Hz
Wydajność (max), m3/godz:
0.5
Zobacz wszystkie
Dokumentacja
Kategorie
Ulubione
Porównanie
Produkty z tej samej kategorii




Niniejsze ogłoszenie / reklama jest zaproszeniem do zawarcia umowy i nie stanowi oferty w myśl. art. 66, par. 1 Kodeksu Cywilnego
Dane techniczne COLOMBO prasa filtracyjna 12-ramowa
Producent | ROVER POMPE |
Wydajność, m3/godz | 0.5 |
Seria pomp | COLOMBO |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Moc, kW | 0,37 |
Zasilanie | 1х220 V, 50 Hz |
Wydajność (max), m3/godz | 0.5 |
Gwarancja, miesiące | 12 |
Waga, kg | 16 |
Model | COLOMBO 12 |
Wymiary, mm | 430x270x280 |
GTIN | 8032706070560 |
Opis COLOMBO prasa filtracyjna 12-ramowa
Zastosowanie: prasa filtracyjna do soku, mleka, serwatki, pompowania wina, materiału winnego, piwa, brzeczki, zacieru, syropu, wody, emulsji i oleju.
COLOMBO® FILTRO PULCINO® FILTER składa się ze specjalnej pompy elektrycznej i systemu filtracji zwanego układem cieczy z prasowanymi arkuszami. Ten szczególny rodzaj filtracji pozwala uzyskać doskonały poziom oczyszczania napojów bez zmiany podstawowych cech zdekantowanej cieczy; z tego powodu jest szczególnie ceniony w filtracji domowej, ale także w sektorze profesjonalnym, takim jak piwnice z winami, Zakłady Farmaceutyczne, laboratoria, Browary; krótko mówiąc, wszędzie tam, gdzie napój musi być filtrowany, aby można go było podawać lub butelkować całkowicie przezroczystymi i bez śladu niepożądanych pozostałości.
Jest szczególnie odpowiedni do filtrowania wina, wody, naparów, piwa, roztworów farmaceutycznych, perfum. Nie wymaga specjalnej konserwacji poza zwykłym czyszczeniem. Filtracja jest ostatnim krokiem w produkcji wina, wymagającym znajomości podstawowych środków ostrożności. Młode wino (30 dni) nie jest gotowe do drobnej filtracji. Postępując zgodnie z naszymi instrukcjami, znajdziesz właściwy sposób na osiągnięcie dobrego filtrowania.. Aby uzyskać najlepsze wyniki, wino należy przechowywać przez co najmniej dwa do trzech miesięcy i doprowadzić do temperatury pokojowej przed filtracją. W tym czasie wino przybiera kształt i pozwala osiąść większości zawieszonych części. W tym momencie użyj prasy filtracyjnej, aby zakończyć wino. Jeśli wymagane jest doskonałe wykończenie, użyj filtrów nabłyszczających. Pamiętaj, aby poczekać od dwóch do czterech dni między jednym filtrem a drugim. Z drugiej strony, jeśli chcesz odfiltrować młode wino(30 dni), zawsze powinieneś najpierw użyć grubego filtra; natychmiast po zakończeniu można użyć filtra. Podczas filtracji młode wino jest wstrząsane z powodu obecności CO2 (dwutlenku węgla) wytwarzanego podczas fermentacji; odczekaj kilka godzin przed butelkowaniem wina.
Pompa może być używana do pompowania dowolnego rodzaju zwykłej cieczy, która nie musi być chemicznie agresywna ani ścierna. Niektóre przykłady to woda, wino, mleko, ocet, roztwory oleju o niskiej lepkości, neutralne płynne detergenty, olej napędowy.
Rutynowa konserwacja wymaga niewielkiej liczby i prostych interwencji, jakby to było zwykłe urządzenie gospodarstwa domowego. Po użyciu spuść czystą wodę, aby wypłukać wewnętrzne powierzchnie pompy. Silnik elektryczny nie wymaga konserwacji, nie ma Części do smarowania. Zewnętrzne części należy oczyścić lekko wilgotną gąbką,a następnie natychmiast wysuszyć szmatką.
Dokumentacja COLOMBO prasa filtracyjna 12-ramowa
Pobierz instrukcje, katalog dla COLOMBO prasa filtracyjna 12-ramowa
COLOMBO prasa filtracyjna 12-ramowa opinię

Pomoc w doborze
+48 22 390 63 48
Dział sprzedaży
W przypadku jakichkolwiek pytań podczas składania zamówienia, prosimy o kontakt pod wskazanym numerem telefonu.
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze