KATALOG
Przykłady zastosowań pomp
Silniki Diesla z WOM 3000 obrotów
Systemy dla hydroponiki
Usługi inżynieryjne
Automatyzacja produkcji: kontrolery, przyrządy, czujniki, przepływomierze
Dmuchawy
Prózniowo-wyparne instalacje
Enzymy, drożdże alkoholowe, środki antyseptyczne do produkcji alkoholu
Suszarki z separatorem wilgoci
Hydranty i sprzęt
Kotły na paliwo stałe
koszyk jest pusty0 zł0
Przedmioty w koszyku
koszyk jest pusty
KATALOG
koszyk jest pusty0 zł0
Przedmioty w koszyku
koszyk jest pusty
0
Przedmioty w koszyku
koszyk jest pusty

Zestaw preparatów enzymatycznych na 100 kg ziarna, mąki, alfa -amylazy - 25 ml, glukoamylazy - 25 ml

Cechy charakterystyczne
Producent:
Opakowanie:
alfa-amylaza - 25 ml, glukoamylaza - 25 ml
Optymalne pH:
alfa-amylaza - 5,5-6,5pH; glukoamylaza - 4,0-4,5pH
Optymalna temperatura:
alfa-amylaza - 85-95˚С; glukoamylaza - 56-60˚С
Enzym:
alfa-amylaza, glukoamylaza
Poland: Obecnie brak na stanie
Ukraine: Na stanie
Germany: Obecnie brak na stanie
Kod: 1039173
Czas dostawy od 1 tygodnia
Zapytaj o dostępność produktu i aktualność ceny u menedżera 48 22 390 63 48
Lub wypełnij kwestionariusz na stronie Pomoc w doborze

Przewidywany termin dostawy: 13.06.2025

Cena:
10,66 zł

* Ceny hurtowe podlegają negocjacjom i są uzależnione od wielkości zamówień

Ilość:
Ulubione
Porównanie
product_promo_title_1Wymiana lub zwrotKonsument ma prawo do odstąpienia od umowy w terminie 14 dni i obowiązek zwrotu towaru w ciągu kolejnych 14 dni
product_promo_title_2Warunki dostawyKoszty dostawy są obliczane w zależności od wybranego towaru
product_promo_title_3Gwarancja i jakośćProdukty posiadają gwarancję producenta, importera lub sprzedawcy, obowiązującą na terenie Polski
product_promo_title_4Płatność onlineZa towar można zapłacić przelewem bankowym oraz online przez system płatności Przelewy24
Niniejsze ogłoszenie / reklama jest zaproszeniem do zawarcia umowy i nie stanowi oferty w myśl. art. 66, par. 1 Kodeksu Cywilnego
Dane techniczne Zestaw preparatów enzymatycznych na 100 kg ziarna, mąki, alfa -amylazy - 25 ml, glukoamylazy - 25 ml
Producent
BTS Engineering
Opakowanie
alfa-amylaza - 25 ml, glukoamylaza - 25 ml
Optymalne pH
alfa-amylaza - 5,5-6,5pH; glukoamylaza - 4,0-4,5pH
Optymalna temperatura
alfa-amylaza - 85-95˚С; glukoamylaza - 56-60˚С
Enzym
alfa-amylaza, glukoamylaza
Opis Zestaw preparatów enzymatycznych na 100 kg ziarna, mąki, alfa -amylazy - 25 ml, glukoamylazy - 25 ml
Zestaw preparatów enzymatycznych do produkcji destylatów (bimbru) w domu na 100 kg ziarna (mąki). Zestaw zawiera alfa-amylazę i glukoamylazę: Płynny skoncentrowany preparat enzymatyczny alfa-amylazy do upłynniania skrobi z surowców (ziaren, mąki) do dekstryn i amylopektyny. Optymalna temperatura pracy to 85-95˚C; Optymalny poziom pH to 5,5-6,5; Ilość w opakowaniu to 25 ml. Dawkowanie - 25 ml leku na 100 kg ziarna (mąki). Temperatura przechowywania od +4 ˚C do +8 ˚C. Okres przechowywania w warunkach przechowywania w określonej temperaturze wynosi 12 miesięcy. Płynny skoncentrowany preparat enzymatyczny glukoamylazy do konwersji dekstryn na monocukry z dalszą fermentacją przez drożdże alkoholowe do etanolu. Optymalna temperatura pracy to 56-60˚C; Optymalny poziom pH to 4,0-4,5; Ilość w opakowaniu to 25 ml. Dawkowanie - 25 ml leku na 100 kg ziarna (mąki). Temperatura przechowywania od +4 ˚C do +8 ˚C. Okres przechowywania w warunkach przechowywania w określonej temperaturze wynosi 12 miesięcy. Stosowanie preparatów enzymatycznych. W celu efektywnego przeprowadzenia procesu surowiec (ziarno) musi zostać rozdrobniony. Im drobniejsze mielenie, tym lepiej działają preparaty enzymatyczne. Możesz użyć gotowej mąki z różnych zbóż (kukurydza, pszenica, żyto Procedura „gorącego” upłynniania skrobi zbożowej. Przy rozcieńczeniu skrobi „na gorąco” należy podgrzać wodę w ilości 300 - 400 kg do temperatury 95˚C i stopniowo dodawać 100 kg mąki, ciągle mieszając mieszankę. Po dodaniu ziarna (mąki) i uzyskaniu jednorodnej zawiesiny zawartość butelki (preparat enzymu alfa-amylazy) rozcieńczyć w czystym pojemniku z wodą w stosunku 1:10. Do przygotowanego wcześniej ciasta ostrożnie wlej roztwór preparatu odfermentowego. Okres rozcieńczania wynosi 4 godziny pod warunkiem zachowania optymalnej temperatury, poziomu pH i ciągłego mieszania mieszaniny. Jeżeli jeden z warunków nie jest spełniony, okres rozcieńczenia można przedłużyć. Głównym wskaźnikiem kompletności rozcieńczenia jest test jodowy. Po zmieszaniu jednej kropli brzeczki i jednej kropli jodu kolor powstałej mieszaniny zmienia się z ciemnoniebieskiego na kolor „zgniłej wiśni”. Procedura dosładzania. Aby przeprowadzić scukrzanie, rozcieńczoną brzeczkę należy schłodzić do temperatury 60 ˚C. Dalej rozcieńczyć zawartość fiolki (preparatu enzymu glukoamylazy) w czystym pojemniku z wodą w stosunku 1:10. Do rozrzedzonej brzeczki ostrożnie wlać roztwór preparatu fermentacyjnego. Okres scukrzania to 1 godzina pod warunkiem zachowania optymalnej temperatury, poziomu pH i ciągłego mieszania brzeczki. Jeżeli jeden z warunków nie jest spełniony, okres dosładzania może zostać przedłużony. Głównym wskaźnikiem kompletności scukrzania jest test jodowy. Podczas mieszania jednej kropli brzeczki i jednej kropli jodu kolor mieszanki zmienia się z „zgniłej wiśni” na jasnobrązowy lub żółty. Procedura „na zimno” upłynniania skrobi zbożowej W przypadku scukrzania „na zimno” proces przebiega podobnie jak w przypadku rozcieńczania „na gorąco”, ale jedynym warunkiem jest podgrzanie wody do temperatury co najmniej 45˚C i wymieszanie z mąką. W temperaturze mieszania 40˚C proces rozcieńczania trwa znacznie dłużej, ponieważ nie można utrzymać optymalnej temperatury preparatu enzymu alfa-amylazy. Głównym wskaźnikiem kompletności rozcieńczenia jest test jodowy. Po zmieszaniu jednej kropli brzeczki i jednej kropli jodu kolor powstałej mieszaniny zmienia się z ciemnoniebieskiego na kolor „zgniłej wiśni”. Procedura dosładzania. Rozcieńczyć zawartość fiolki (preparatu enzymu glukoamylazy) w czystym pojemniku z wodą w stosunku 1:10. Do rozrzedzonej brzeczki ostrożnie wlać roztwór preparatu fermentacyjnego. Okres scukrzania to 1 godzina pod warunkiem zachowania optymalnej temperatury, poziomu pH i ciągłego mieszania brzeczki. Jeżeli jeden z warunków nie jest spełniony, okres dosładzania może zostać przedłużony. Głównym wskaźnikiem kompletności scukrzania jest test jodowy. Podczas mieszania jednej kropli brzeczki i jednej kropli jodu kolor mieszanki zmienia się z „zgniłej wiśni” na jasnobrązowy lub żółty.
Zestaw preparatów enzymatycznych na 100 kg ziarna, mąki, alfa -amylazy - 25 ml, glukoamylazy - 25 ml opinię

Loading...
Zestaw preparatów enzymatycznych na 100 kg ziarna, mąki, alfa -amylazy - 25 ml, glukoamylazy - 25 ml
Pomoc w doborze
+48 22 390 63 48
Dział sprzedaży
W przypadku jakichkolwiek pytań podczas składania zamówienia, prosimy o kontakt pod wskazanym numerem telefonu.

Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze
Zostań hurtownikiem
Pomoc w doborze
Uszczelnienia mechaniczne Vulcan
Używamy plików cookie, aby strona była dla Ciebie lepsza.
Kontakt z nami