Drożdże spirytusowe Ethanol Active Dry Yeast, opakowanie 10 kg
Niska cena!
Marka:
AngelCechy charakterystyczne
Producent:
Opakowanie:
10kg
Temperatura (max), C:
42
Temperatura pracy:
30-35°C
Optymalne pH:
3.5-6.0
Optymalna temperatura:
32-34°С
Dopuszczalna zawartość etanolu w naparze:
≤ 23%(V/V)
Zobacz wszystkie
Dokumentacja
Ulubione
Porównanie
Produkty z tej samej kategorii




Niniejsze ogłoszenie / reklama jest zaproszeniem do zawarcia umowy i nie stanowi oferty w myśl. art. 66, par. 1 Kodeksu Cywilnego
Dane techniczne Drożdże spirytusowe Ethanol Active Dry Yeast, opakowanie 10 kg
Producent | Angel |
Opakowanie | 10kg |
Temperatura (max), C | 42 |
Temperatura pracy | 30-35°C |
Optymalne pH | 3.5-6.0 |
Optymalna temperatura | 32-34°С |
Dopuszczalna zawartość etanolu w naparze | ≤ 23%(V/V) |
Wilgotność,% | ≤6,5 |
Procent żywych komórek drożdży,% | ≥80 |
Całkowita ilość drożdży, miliard/g | ≥ 25 |
Opis Drożdże spirytusowe Ethanol Active Dry Yeast, opakowanie 10 kg
Podana cena dotyczy 1 opakowania - 10 kg. Angel Ethanol Dry Yeast to aktywne suche drożdże stosowane do produkcji etanolu paliwowego. Zawierają specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae w wysoce skoncentrowanej i stabilnej formie. Drożdże etanolowe e wybrano do stosowania w fermentacji w warunkach wysokich stężeń cukru i alkoholu. Drożdże działają dobrze przy stężeniu alkoholu większym niż 20% obj. (16% mas.) oraz w zakresie temperatur 30-35°C. Drożdże etanolowe e tolerują wysoką zawartość kwasów organicznych w zacieru i dobrze nadają się do stosowania w zakładach produkcji etanolu paliwowego.
Dopuszczalna zawartość etanolu w zacieru ≤ 23% obj. (V/V)/ odporność na kwasy: aerogeneza poniżej pH 2,5. Optymalny poziom pH od 3.5-6.0. Odporność na ciepło: może wytrzymać wysoką temperaturę do 42°C, optymalna temperatura fermentacji wynosi 32-34°C.
Zastosowanie:
nawodnienie-weź bieżącą wodę o temperaturze 38°C w ilości 10-20 razy większej niż suche drożdże lub 4 razy rozcieńczoną brzeczkę, wymieszaj i rozpuść w niej suche drożdże. Jeśli używana jest bieżąca woda w temperaturze 38°C, natychmiast dodaj brzeczkę w fermentorze po spęcznieniu przez 15 do 20 minut; jeśli używana jest 4-krotna rozcieńczona brzeczka, Kontynuuj obniżanie temperatury poniżej 30°C i przez 2 godziny rozmnażaj się, a następnie umieść w urządzeniu fermentacyjnym;
bezpośrednie dodawanie drożdży do pojemnika na zakwas ( fermentacja okresowa) - do każdego litra brzeczki dodaje się 0,25-0,3 g suchych drożdży, uzyskując początkową liczbę komórek brzeczki 5 mln / ml. charakterystyka: wygodne użytkowanie, uproszczony proces wprowadzania, co zmniejsza prawdopodobieństwo zakażenia patogenną mikroflorą;
rozmnażanie w generatorze drożdży-aby zmniejszyć spożycie suchych drożdży do fermentacji, należy przeprowadzić hodowlę w fermentatorze przez 8-10 godzin, przestrzegając ścisłej kontroli infekcji bakteryjnej i zapewniając drożdżom niezbędne roztwory odżywcze . Biorąc pod uwagę starzenie się i zwyrodnienie drożdży w procesie hodowli, optymalny cykl wymiany suchych drożdży powinien wynosić 72 godziny (maksymalnie 7 pokoleń).
Dokumentacja Drożdże spirytusowe Ethanol Active Dry Yeast, opakowanie 10 kg
Pobierz instrukcje, katalog dla Drożdże spirytusowe Ethanol Active Dry Yeast, opakowanie 10 kg
Drożdże spirytusowe Ethanol Active Dry Yeast, opakowanie 10 kg opinię

Pomoc w doborze
+48 22 390 63 48
Dział sprzedaży
W przypadku jakichkolwiek pytań podczas składania zamówienia, prosimy o kontakt pod wskazanym numerem telefonu.
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze