Drożdże alkoholowe do bioetanolu Oenoferm C2, 1 kg
Marka:
ERBSLÖHCechy charakterystyczne
Producent:
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Opakowanie:
500g (0,5kg)
Temperatura pracy:
30-35°C
Optymalne pH:
3.8-4.5
PH robocze:
3.8-4.5
Optymalna temperatura:
32-35°C
Ulubione
Porównanie
Produkty z tej samej kategorii




Niniejsze ogłoszenie / reklama jest zaproszeniem do zawarcia umowy i nie stanowi oferty w myśl. art. 66, par. 1 Kodeksu Cywilnego
Dane techniczne Drożdże alkoholowe do bioetanolu Oenoferm C2, 1 kg
Producent | ERBSLÖH |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Opakowanie | 500g (0,5kg) |
Temperatura pracy | 30-35°C |
Optymalne pH | 3.8-4.5 |
PH robocze | 3.8-4.5 |
Optymalna temperatura | 32-35°C |
Opis Drożdże alkoholowe do bioetanolu Oenoferm C2, 1 kg
Podana cena dotyczy 1 kg, opakowanie - 0,5 kg.
Zastosowanie Oеnoferm C2 w przemyśle alkoholowym.
W produkcji alkoholu drożdże przemysłowe przygotowywane są z suchych drożdży Oenoferm C2 w ilości 0,1 g drożdży na 1 l brzeczki i stwarzając warunki niezbędne do rozmnażania drożdży, ale hamując rozwój obcej mikroflory. Takie warunki osiąga się przy utrzymaniu wartości pH brzeczki drożdżowej na poziomie 3,8-4,5. Zakwaszanie brzeczki drożdżowej przeprowadza się kwasem siarkowym.
Brzeczkę przygotowuje się z surowców nieoskórowanych lub drobnoskórych o stężeniu suchej masy (suchej masy) 16-18% (według cukrowni lub refraktometru) zgodnie z przyjętymi w przedsiębiorstwie trybami obróbki termoenzymatycznej lub hydroenzymatycznej surowców. Podczas pracy z brzeczką o wyższym stężeniu DM zwiększa się również stężenie brzeczki dla drożdży produkcyjnych. Podczas przetwarzania żyta stężenie brzeczki można zmniejszyć do 14,5-15% suchej masy.
W celu zwiększenia stopnia scukrzania, do odsadzenia brzeczki zbożowej pobranej z produkcji podstawowej dodaje się dodatkową ilość preparatu enzymatycznego będącego źródłem glukoamylazy w ilości 0,2 l / m3 brzeczki.
Jako pokarm dla drożdży po scukrzaniu stosuje się mocznik w ilości 300-350 g / m3 brzeczki i kwas fosforowy - 0,1-0,15 l / m3 brzeczki. Preparaty enzymatyczne i sole mineralne podawane są w postaci roztworu wodnego przygotowanego w stosunku 1:10. Dozowanie soli mineralnych można dostosować w zależności od przetwarzanych surowców.
PRZECHOWYWANIE
Nieotwarte opakowania przechowuje się w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze t poniżej 10 ° C przez 24 miesiące, w temperaturze t 20 ° C przez 12 miesięcy, w temperaturze 30 ° C przez 6 miesięcy.
Podana cena dotyczy 1 kg.
Drożdże alkoholowe do bioetanolu Oenoferm C2, 1 kg opinię

Pomoc w doborze
+48 22 390 63 48
Dział sprzedaży
W przypadku jakichkolwiek pytań podczas składania zamówienia, prosimy o kontakt pod wskazanym numerem telefonu.
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze
Lub wypełnij formularz na stronie
Pomoc w doborze