
Pompy membranowe w wersji FDA pompują zarówno mleko, jak i śmietanę, a nawet jogurt z kawałkami orzechów lub owoców. Praktycznie nie ma zadań niemożliwych dla pompy membranowej.
Aby pompa membranowa nadawała się do stosowania w przemyśle spożywczym, jej korpus wykonany jest z elektropolerowanej stali nierdzewnej 316L. Membrany pomp wykonane są z materiałów takich jak EPDM i PTFE i mają jedną cechę, która pozwala na zastosowanie membran w przemyśle spożywczym, a mianowicie: nasze membrany nie posiadają otworu pośrodku, jak wielu innych producentów.
Podłączenie do rurociągu możliwe jest w dwóch wersjach:
- Standardowy gwint rurowy BSP
- Tri Clamp, specjalnie zaprojektowany do urządzeń stosowanych w przemyśle spożywczym.
Dzięki modelom pomp membranowych o różnych wydajnościach możliwe jest rozwiązanie prawie każdego problemu w produkcji żywności.